Natuurlijke verzorgingsproducten en ecovriendelijke non-food voor webshops en speciaalzaken

Yaweco | Ergonomische tandenborstels van bio-plastic

Ergonomische tandenborstels gemaakt van bio-plastic. Duurzame tandenborstels met vervangbare kop. Flosdraad van zijde en vegan flossdraad gemaakt van plantaardig nylon. Ook als het om mondhygiëne gaat, zijn er revoluties op de markt! 

Bij een product dat je gebruikt voor de reiniging van je mond is van groot belang het geen schadelijke stoffen bevat die via de slijmvliezen het lichaam kunnen binnendringen. Yaweco bewijst dat kwaliteitsproducten ook zonder ftalaten, weekmakers en bisfenolen kunnen. Want die horen niet thuis in onze wereld, en zeker niet in je mond. De oprichter van Yaweco, is al jarenlang overtuigd van het nut van ecologisch verantwoorde mondhygiëne. Daarom vindt de productie plaats op één plek in het Zwarte Woud in Duitsland. De Yaweco-fabriek maakt gebruik van zonne-energie en heeft een eigen koelwatercircuit. Duitse degelijkheid dus – met het groene hart op de juiste plaats. Naast de garantie van korte aanvoerwegen kunnen wij er ook zeker van zijn dat de milieuvoorschriften hier worden nageleefd en dat de arbeidsomstandigheden en de lonen humaan en eerlijk zijn. 

Kwaliteit van Yaweco tandenborstels

Eén van de belangrijkste kenmerken van een moderne tandenborstel, dat zijn de afgeronde borstelharen. Goed afgeronde borstelharen zijn van belang om het tandvlees en tandglazuur te beschermen. De uiterst geavanceerde machines waarmee Yaweco de tandenborstels fabriceert dragen zorg voor deze optimale ronding.

Hernieuwbare grondstoffen

Yaweco richt zich dus op een zo duurzaam mogelijke productie met het gebruik van hernieuwbare grondstoffen. Hoeveel zin heeft het eigenlijk om aandacht te besteden aan duurzame materialen voor een product dat zo klein is als een tandenborstel? De cijfers spreken voor zich: Als we kijken naar de Europese markt, waar Yaweco voornamelijk actief is, kunnen we uitgaan van een totale bevolking van ca. 500 miljoen. Gemiddeld worden tandenborstels twee keer per jaar vervangen. De meeste tandenborstels wegen tussen de 17-19 gram. Sommige tandenborstels zijn elektrisch. Hoe dan ook, jaarlijks worden een paar honderd miljoen tandenborstels weggegooid. De totale hoeveelheid weggegooide tandenborstels bedraagt meer dan 10 ton.

Yaweco Tandenborstel met verwisselbare kop

De tandenborstel is gemaakt van biopolymeren op basis van suikerrietbestanddelen, alsmede minerale vulstoffen, natuurlijke was en biologisch afbreekbare additieven. De borstelharen hebben een kwalitatief hoogwaardige afronding en zijn gemaakt van plantaardige ricinusolie in plaats van ruwe olie.

Yaweco natuurlijke zijde of veganistisch flosdraad

40 m aan flosdraad, leverbaar in zijde met een bijenwax coating of neem de 100% veganistische variant, beiden in een hervulbare dispenser gemaakt van PLA (een biologisch afbreekbaar kunststof). Het veganistische flosdraad is gewaxt zonder toegevoegde smaak of aroma. Beide varianten reinigen zacht en efficiënt tussen de tanden.

Houten schapdisplay

Voor fysieke retail zijn de producten van Yaweco ook leverbaar in een permanente houten display waarmee het gehele assortiment gepresenteerd kan worden. Het display is te bestellen in onze webshop.