Natuurlijke verzorgingsproducten en ecovriendelijke non-food voor webshops en speciaalzaken

TIO Care | Plantaardige mondhygiëne - Opzetborstels voor Oral B en Sonicare

TIO is meer dan alleen tandverzorging. TIO wil op zijn eigen manier bewijzen dat vervuiling in de tandverzorgingsindustrie kan worden vermeden. Want het duurzaam herontwerpen van een alledaags voorwerp als een tandenborstel, dat miljarden mensen dagelijks gebruiken, kan een enorme, positieve impact hebben op ons milieu. Sinds 2014 ontwikkelt en produceert TIO plantaardige tandverzorgingsproducten. Je leest het goed, planten in plaats van plastic! TIO biedt alle hygiënische voordelen van conventionele kunststoffen uit aardolie met de toepassing van hernieuwbare grondstoffen. Het productgamma van TIO bestaat uit een plantaardige borstelkop voor Oral-B® tandenborstels, een plantaardige borstelkop voor Philips Sonicare® tandenborstels, veganistisch flosdraad inclusief een plantaardige hervulbare dispenser.

Tandverzorging die goed is voor de planeet en de mensheid

De gezondheid van het gebit is een belangrijke zaak en iedereen is afhankelijk van betrouwbare verzorgingsproducten. TIO staat voor de best mogelijke gebitsreiniging. Daarom zijn compromissen met betrekking tot de kwaliteit van de producten nooit een optie. TIO richt zich op maximale hygiëne en reinigingsprestaties voor alle producten. En omdat we maar één planeet aarde hebben, en die is nog onvervangbaarder dan een tand, werkt TIO nauw samen met materiaalonderzoekers, zodat er voor elk product de best mogelijke plantaardige alternatieven voor fossiele kunststoffen gekozen worden. Bovendien legt TIO de nadruk op de hoogste normen voor een duurzame productie. Om de productie gerelateerde emissie zo goed mogelijk te compenseren ondersteunt TIO een bomenplantproject van Plant-for-the-Planet.

TIOMATIK plantaardige opzetborstel voor BRAUN ORAL-B®

Met een marktaandeel van 95% zijn verreweg de meeste roterende elektrische tandenborstels van het merk Oral-B. Een logische keuze om voor deze opzetborstels een plantaardig alternatief te ontwikkelen. TIOMATIK is de eerste plantaardige opzetborstel op de markt die compatibel is met de roterende tandenborstels van Oral-B. De borstelsteel is gemaakt van houtresten en de borstelharen zijn gemaakt van plantaardige ricinusolie. TIOMATIK bevat hiermee meer dan 85% hernieuwbare grondstoffen.

Eigenschappen van TIOMATIK

·       De enige opzetborstel voor BRAUN ORAL-B® tandenborstels op de markt die gemaakt is van meer dan 85% hernieuwbare grondstoffen.

·       De opzetborstel is gemaakt van bioplastic op basis van houtresten.

·       De borstelharen zijn gemaakt van nylon op plantaardige basis

·       De verpakking is gemaakt van FSC® gecertificeerd karton.

·       Geteste levensduur van 3 maanden

·       Getest en goedgekeurd door TÜV Süd

TIOSONIK plantaardige opzetborstel voor Sonicare (NIEUW!)

Nieuw in het assortiment: Plantaardige opzetborstel voor elektrische Sonische tandenborstels van Philips Sonicare®. Als Sonicare tandenborstel gebruiker kun je eindelijk overstappen naar duurzame tandverzorging.

Eigenschappen van TIOSONIK

·       De enige opzetborstel voor Philips Sonicare® op de markt die gemaakt is van meer dan 98% hernieuwbare grondstoffen. 

·       De opzetborstel is gemaakt van bioplastic op basis van houtresten. 

·       De borstelharen zijn gemaakt van nylon op plantaardige basis

·       De verpakking is gemaakt van van FSC® gecertificeerd karton.

TIOFLOSS inclusief plantaardige dispenser

TIOFLOSS is een veganistisch, plantaardig flosdraad met munt en biologische kokosolie inclusief een navulbare dispenser die volledig gemaakt is van plantaardige materialen. De mix van houtvezel en plantaardig plastic is ISCC+ gecertificeerd en recyclebaar. Samen met de TIOFLOSS-navulverpakking biedt het merk de meest duurzame oplossing in het flossegment.

Eigenschappen van TIOFLOSS

·       Dispenser gemaakt van recyclebaar bioplastic op basis van houtresten met zichtbare houtvezels

·       Kern van het flosdraad is gemaakt van bioplastic op basis van suikerriet

·       Flosdraad van plantaardig nylon op basis van ricinusolie (vegan)

·       Verpakking met eurolock gemaakt van FSC gecertificeerd karton

·       Verrijkt met biologische kokosolie tegen bacteriën en essentiële muntolie als smaakversterker

·       Veganistisch gewaxt zodat het flosdraad minder snel breekt

·       Gemaakt in Duitsland