Natuurlijke verzorgingsproducten en ecovriendelijke non-food voor webshops en speciaalzaken

The Cheeky Panda | Toiletpapier en tissues van 100% FSC bamboe

Elke dag worden 27.000 bomen gekapt voor de traditionele productie van papier, en grote delen van onze planeet zijn onderhevig aan ontbossing. Dat kan anders! Maak kennis met de bamboe-oplossing! Milieuvriendelijke, huidvriendelijke producten van 100% bamboe. Simpeler wordt het niet. Het assortiment bestaat o.a. uit wc-papier, keukenpapier, antibacteriële schoonmaakdoekjes, gezichtsreinigingsdoekjes, tissues en rietjes. Daarnaast worden bijna alle producten geleverd in  een 100% plasticvrije verpakking, waardoor ze super duurzaam zijn opvallen in de schappen. Het doel van The Cheeky Panda is om alle verpakkingen volledig plastic-vrij te maken en dat is ons inmiddels gelukt! Alle producten zijn in FSC papier verpakt, met uitzondering van de wet wipes. Die komen in bio-afbreekbare verpakkingen, want natte doekjes kun je nu eenmaal niet in papier verpakken.

Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld. Omdat het zichzelf zo snel vernieuwt, is het ultra duurzaam. Bamboe groeit 30x sneller, neemt 35% meer CO2 op en produceert 30% meer zuurstof dan bomen. Onze bamboe wordt duurzaam gewonnen in Zuidoost-Azië en omdat er zoveel van is, gaat het meeste verloren. The Cheeky Panda maakt een einde aan die verspilling. Daarnaast is bamboe van nature hypoallergeen, antibacterieel en ultrazacht. Het toiletpapier en de tissues van The Cheeky Panda zijn vrij van meststoffen, pesticiden, geurstoffen, ontinktende chemicaliën en BPA. Zo is The Cheeky Panda zowel een gezondheidsbewust alternatief als een duurzaam alternatief. De CO2 uitstoot van de productie- en logistiek worden gecompenseerd door donaties aan het World Land Trust, dat helpt het regenwoud en alle dieren daarin in stand te houden. Al die extra bomen helpen de hoeveelheid koolstof die door onze processen vrijkomt in evenwicht te houden. Bekijk een greep uit het assortiment hieronder.

The Cheeky Panda Bamboe Antibacteriële doekjes

De Cheeky Panda's Antibacteriële Doekjes zijn perfect voor al uw huishoudelijke schoonmaakbehoeften. Deze milieuvriendelijke, super duurzame doekjes zijn gemaakt zijn volledig biologisch afbreekbaar en bevatten geen microplastics. De doekjes doden bacteriën gemakkelijk. The Cheeky Panda heeft het certificaat om het te bewijzen!

The Cheeky Panda Bamboe toiletpapier

Gemaakt van 100% bamboe. Het toiletpapier is zacht en drielaags sterk. Daarnaast is het toiletpapier hypoallergeen, antibacterieel en dus geschikt voor de gevoelige huid. Elke rol bevat 200 vellen en wordt geleverd in een 100% plasticvrije verpakking. Het produceert ook 65,5% minder koolstofuitstoot dan standaard toiletpapier. 

The Cheeky Panda Bamboe zakdoekjes

Handig verpakt in een compact, plasticvrij kartonnen doosje dat gemakkelijk mee te nemen is voor onderweg! Natuurlijk hypoallergeen, superzacht en eco-vriendelijk, ze zijn perfect voor die keer dat je overvallen wordt door niesbuien terwijl je op pad bent.

Keurmerken/certificeringen van The Cheeky Panda producten:

* FSC keurmerk

* World Land Trust keurmerk

* MSDUK keurmerk

* B Corp keurmerk