Natuurlijke verzorgingsproducten en ecovriendelijke non-food voor webshops en speciaalzaken

Smart Microvezel | Stijlvol en hoogwaardig schoonmaakgerei voor een duurzaam huishouden

Topkwaliteit schoonmaakgerei met Scandinavisch design én duurzame eco keurmerken.  Smart biedt een breed assortiment aan hoogwaardige schoonmaakdoekjes, vaatdoekjes, theedoeken en afdruipmatten van zachte en zeer absorberende microvezels in verschillende trendy kleuren, gemaakt van minimaal 30% recyclede vezels. Microvezel neemt vet, vuil en stof op zónder schoonmaakmiddel: warm water is voldoende. Dat maakt microvezel tot een verantwoorde keuze. Daarnaast zijn er theedoeken en vaatdoeken van gecertificeerd bio-katoen als plantaardig alternatief. En Smart maakt ook duurzame afwasborstels.

Afwasborstels met verwisselbare kop

De trendy afwasborstels met verwisselbare kop gaan lang mee en zijn zeer hygiënisch: uitgevoerd in 100% zuiver siliconen, roestvrijstaal en FSC-gecertificeerd hout. Er is een plantaardige variant met borstelvezels van tampico en een superzachte variant met een mix van o.a. paardenhaar. Nieuw in het assortiment is de afwasborstelstandaard. Handig om uw afwasborstel aan op te hangen en te laten drogen. De onderkant van de standaard kan gebruikt worden als bakje voor het afwasmiddel.

Smart microvezel vaatdoekjes, theedoeken en afdruipmatten

Smart biedt een complete range vaatdoekjes, theedoeken en afdruipmatten voorzien van het Nordic Swan Ecolabel. Door het hoge absorptie en reinigend vermogen is microvezel ideaal voor in de keuken. Het verwijdert vuil effectief en reinigt oppervlakken perfect zonder strepen achter te laten. De vaatdoekjes zijn perfect voor het schoonmaken van aanrechtbladen, kookplaten, spoelbakken, kranen en tafels. Bovendien heb je alleen warm water nodig om te reinigen. Daarnaast zijn de doekjes uitwasbaar op 60°C. De afdruipmatten van microvezel absoberen tot 7x hun gewicht aan water en houdt het aanrecht droog. Opvouwbaar en voorzien van lus.

Smart microvezel schoonmaakdoekjes 

Smart Microfiber System Microvezeldoekjes zijn kwalitatief hoogwaardige microvezeldoekjes. Je hoeft enkel water te gebruiken bij deze doekjes zelfs tot na 200 wasbeurten. Het 4-pack bevat vier verschillende soorten doekjes voor:

·        Raam: voor schone, streepvrije ramen en spiegels

·        Keuken: geschikt voor kookplaat, keukentafel, kastjes etc. Verwijdert vet en ingedroogde plekken

·        Algemeen gebruik: geschikt voor alle oppervlakken. Verwijdert stof en kan gebruikt worden als poetsdoek

·        Badkamer: geschikt voor de douchedeur, kraan, tegels, gootsteen enz. Verwijdert ingedroogd zeep en tandpasta resten.

Nordic Swan Ecolabel

Het Nordic Swan Ecolabel Is het officiële duurzaamheid keurmerk voor producten uit Scandinavische landen. Microvezel doekjes met het Swan-label moeten wasbeurt na wasbeurt (ook na minimaal 200 wasbeurten) hun bewezen effectieve reinigingseffect behouden, zónder schoonmaakmiddel te hoeven gebruiken. Milieu- en gezondheidseisen zijn ook van toepassing op de productie. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van eco-vriendelijke grondstoffen en worden chemicaliën opgevangen en/of hergebruikt. 

Smart Microfiber is er trots op partner te zijn van de Swan-campagne Save the world a little bit every day. De boodschap van de campagne is dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen. We kunnen allemaal het milieu helpen door verstandig te kiezen. Een groot deel van die reinigingsmiddelen belast onze waterzuiveringsinstallaties en het milieu onnodig. Dit is deels te wijten aan het gebruik van een buitensporige hoeveelheid chemicaliën en het feit dat veel van die chemicaliën zeer giftig zijn. Sommige reinigers hebben ook ingrediënten die het biologische afbraakproces in zuiveringsinstallaties onderbreken. Ingrediënten die niet in het proces worden verwerkt, komen rechtstreeks in het milieu terecht waar ze het ecosysteem aantasten.

De producten in het schoonmaakassortiment van Smart maken snel en efficiënt schoon zonder dat chemische schoonmaakmiddelen gebruikt hoeven te worden. Uitgebreide laboratoriumtests hebben bewezen dat ze de kleinste vuildeeltjes verwijderen, zelfs na 200 wasbeurten! De resultaten tonen aan dat schoonmaken met microvezels betere resultaten geeft. De gemeten hoeveelheid vuil, stof en bacteriën die achterblijft op het oppervlak is veel lager bij het reinigen met microvezel, vergeleken met reinigen op de traditionele manier. Microvezel werkt namelijk als een magneet die stof en vuil aantrekt. Het vuil wordt gevangen in de miljoenen kleine haakjes en lusjes in het materiaal.