Natuurlijke verzorgingsproducten en ecovriendelijke non-food voor webshops en speciaalzaken

LoofCo | Plantaardige alternatieven voor plastic sponzen en borstels

LoofCo biedt een uniek assortiment plant-based sponzen en borstels voor huishoud en per­soonlijke verzorging. Deze milieuvriendelijke producten worden volledig gemaakt van de plantaardige vezels van de loofah plant en kokosnoot (Loofah + Coconut = LoofCo). Behalve de recyclebare metalen kern, zijn de borstels en sponzen 100% composteerbaar en biolo­gisch afbreekbaar. LoofCo is een duurzaam alternatief voor de in massa geproduceerde plastic sponzen, borstels en schuursponsjes die niet biologisch afbreekbaar zijn. De producten van LoofCo worden vakkundig gemaakt in Sri Lanka en Egypte, geïnspireerd op traditionele ontwerpen die al generaties lang hun waarde hebben bewezen. LoofCo onder­steunt de lokale landbouwpraktijken en productiemedewerkers. De landbouwmethoden van LoofCo zijn duurzaam en voldoen aan de hoogste milieunormen.

Wat is kokosnootvezel?

Kokosnootvezel is het natuurlijk bacterieresistente, vezelige materiaal dat zich bevindt tussen de harde, inwendige schil en de buitenste bruine kokosnootschil. LoofCo gebruikt kokosvezels die een bijproduct zijn van de productie van kokosvoedsel en -olie. De kokosvezels worden rond een recyclebare, roestvrijstalen draad gewikkeld om er borstels van te maken.

Wat is Loofah

Loofah is een sterk groeiende liaan uit de komkommerfamilie die rijk is aan duurzame vezels en toch zacht en flexibel is. Wanneer de loofah rijp is, ontwikkelt de binnenkant van de vrucht een netwerk van vezels die perfect zijn om te reinigen en te scrubben wanneer ze gedroogd zijn. De loofah’s worden in Egypte met de hand geoogst, gepeld, van zaad ontdaan, gedroogd, in stukken gesneden en verwerkt. Deze natuurlijke traditie wordt al generaties lang doorgegeven. Er wordt een katoenen koord toegevoegd aan de Loofah producten om ze gemakkelijk te laten uitlekken en drogen.

Verschillende toepassingen van Loofah

Scrubben van je huid

Wanneer je de loofah spons zachtjes over je huid scrubt, zorgt de wrijving ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd. Het resultaat: je huid ziet er helder, fris en gezond uit. Probeer de LoofCo Bath-Time Loofah of de Body Loofah om de plasticvrije reiniging van de huid te ervaren. 

Schoonmaken van je woning

Je kunt Loofah’s ook gebruiken om douches, aanrechten, gootstenen en andere oppervlakken te schrobben. Loofah is om twee redenen een ideale scrubber. Ten eerste is de sponsachtige textuur absorberend en gemakkelijk te gebruiken met vloeistoffen. Daarnaast verwijdert het op efficiënte wijze moeilijk te verwijderen vlekken. 

Schoonmaken van je afwas

Stap over op de afwasspons om je vaat te wassen. Het is een eenvoudige stap die het gebruik van plastic uit je dagelijkse routine minimaliseert. Het helpt om het aantal microplastics te verminderen dat door de gootsteen spoelt terwijl je de afwas doet.  

Schoonmaken van je groente

Loofah’s zijn ideaal voor het verwijderen van modder van je wortelgroenten. Het is een zachte oplossing om de groenten schoon te maken zonder ze te beschadigen. Je hoeft de spons alleen maar in water te weken, te wachten tot het zacht wordt voordat je je verse producten schrobt.