Natuurlijke verzorgingsproducten en ecovriendelijke non-food voor webshops en speciaalzaken

Greenhub | Pure schoonmaakmaterialen – sponzen en doeken op natuurlijke basis

Je huis schoonmaken, maar tegelijkertijd het milieu vervuilen. Dat klinkt tegenstrijdig. Toch is het iets wat nog iedere dag in vele huishoudens gebeurt. Hoe dat kan? Omdat we vaak schoonmaken met synthetische sponzen en doeken die bovendien maar hooguit enkele keren te gebruiken zijn. Dat is natuurlijk niet best. Maar kan het anders? Jazeker!

Greenhub biedt diverse natuurlijke sponzen en doeken die perfect samengaan met ecologische schoonmaakmiddelen. Voor jou betekent dit dat jij je huis op de meest verantwoorde manier stralend schoonpoetst. De producten zijn stuk voor stuk van natuurlijke materialen gemaakt en gaan voor langere tijd mee. Laat ze zo nu en dan een rondje meedraaien in de vaatwasser of wasmachine en ze zijn weer als nieuw. Als klap op de vuurpijl zijn nagenoeg al onze sponzen honderd procent plantaardig én plasticvrij. Wat wil een mens nog meer?

Plantaardige sponzen van Greenhub: schoonmaken op verantwoorde wijze

Momenteel zijn er vier soorten Greenhub-sponzen beschikbaar:

Plantaardige spons voor het zware schoonmaakwerk 
Onze 100% natuurlijke schoonmaakspons is een veel steviger alternatief dan de synthetische variant. Speciaal gemaakt voor zware klussen en met een lange levensduur. Daarbij heeft de spons een zeer hoog absorptievermogen. De spons is gemaakt van cellulose en is uitermate geschikt voor het grove schoonmaakwerk. Een must-have in je schoonmaakkastje! Spoel de spons na ieder gebruik goed uit en pak ‘m eens in de aantal maanden even mee met de handwas.

All-purpose handsponsjes van natuurlijke cellulose
Deze kleinere handsponsjes zijn op meerdere fronten bijzonder te noemen. Zo passen ze precies in je hand en zijn ze ultradun. En door hun super-absorberende eigenschappen zijn ze ideaal voor het reinigen van oppervlakken zoals tafels, ramen en spiegels. De all-purpose handsponsjes van Greenhub zijn per twee stuks te koop en zijn gemaakt van 100% natuurlijke cellulose. Uiteraard zijn de lapjes herbruikbaar. Spoel ze na ieder gebruik goed uit en laat ze bij tussenpozen een rondje meedraaien boven in vaatwasser.

Afwasspons van hennep, cellulose en katoen
Of je nu je koffiekopje, waterglas of ontbijtkom schoon wilt maken, met de afwasspons van Greenhub is het in een handomdraai gefixt. Deze simpele maar zeer effectieve spons is je vriend als het aankomt op het schoonmaken van zowel de afwas als andere objecten in je huis. De buitenzijde van deze afwasspons bestaat uit hennep en katoen en de binnenkant uit cellulose. Kortom: de ultieme combinatie voor een goede schrob-beurt! Spoel de spons na ieder gebruik goed uit en geef ‘m zo nu en dan een slinger boven in de vaatwasser.

ECO-schuursponsjes van cellulose, sisal en PET
Hardnekkige aanslag is vanaf nu verleden tijd, want met de schuursponsjes van Greenhub is geen vuiltje meer veilig! Gebruik deze sponzen voor het verwijderen van etensresten en ander vuil dat vastgekoekt zit op allerlei oppervlakken. Deze ECO-schuursponsjes van Greenhub zijn per twee stuks te koop en zijn gemaakt van 100% natuurlijke cellulose op de zachte kant en van sisal en gerecycled PET op de harde kant. Spoel de sponsjes na ieder gebruik goed uit en geef ze een enkele keer een extra reiniging boven in de vaatwasser.  

Natuurlijke schoonmaakdoeken

Greenhub biedt twee soorten schoonmaakdoeken aan: bamboe-viscosedoeken en natuurzemen. Spoel de doeken na ieder gebruik goed uit en was ze van tijd tot tijd in de wasmachine tot maximaal 30 graden Celsius. Hang ze vervolgens aan de lijn te drogen en ze zijn weer als nieuw.

Bamboe-viscose schoonmaakdoeken
Schoonmaken met deze materialen is een feest. De doeken zijn zacht, super absorberend en krasvrij. Je gebruikt ze voor nagenoeg alle oppervlakken. En het mooie is: je hebt geen last van een vieze geur, want daarvoor zijn de doeken te snel droog! Deze schoonmaakdoeken zijn per vijf stuks verkrijgbaar. Ze zijn gemaakt van 100% bamboe-viscose: een materiaal dat vele milieuvoordelen met zich meebrengt.

Mulesing-vrije natuurzeem
Greenhubs natuurzemen zijn gemaakt van Nieuw-Zeelands schapenvel en gelooid met natuurlijke producten. Ze zijn antimicrobieel en hebben een lange levensduur. Het zeemleer is 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Vaak worden schoonmaakzemen geproduceerd na ‘mulesing’ van schapen. Mulesing is het wegknippen van huiddelen bij levende dieren. Dit gaat vaak samen met het afknippen van staarten en castratie. Veelal wordt de dieren ook bloedarmoede toegebracht om het leer blanker te krijgen. De natuurzeem van Greenhub is mulesing-free.