Natuurlijke verzorgingsproducten en ecovriendelijke non-food voor webshops en speciaalzaken

Boody: Milieuvriendelijke en comfortabele kledingbasics van duurzame bamboe

Dit Australische duurzame kledingmerk maakt hoogwaardige bamboe kledingbasics. Boody is ontstaan uit een collectieve passie, gedrevenheid en vraag naar een eenvoudigere garderobe gemaakt van duurzame stoffen. Boody gelooft dat comfort meer kan zijn dan je goed voelen - het kan ook goed doen. De focus ligt op eenvoudige ontwerpen, milieuvriendelijke materialen en duurzame productie. Het verhaal van Boody start en eindigt met comfort. Dit realiseert Boody door naadloos ondergoed te ontwikkelen met een aansluitende pasvorm. Bamboestof ademt, zorgt voor verkoeling in de zomer en de thermoregulerende eigenschappen van deze stof houden je warm in de winter. Daarnaast is het antibacterieel, hypoallergeen, antistatisch en zijdezacht. De ideale basis voor comfortabel ondergoed, T-shirts en tops, leggings en loungewear dus.

De basics van Boody zijn net zo zacht voor jouw huid als dat het is voor onze planeet. Bamboe is fantastisch: het groeit razendsnel en is dus bij uitstek hernieuwbaar. De gebruikte bamboe heeft zowel het FSC- als het ECOCERT-keurmerk. De productie verloopt waterbesparend en de kledingstukken zijn plasticvrij en milieuvriendelijk verpakt. Bovendien gaat hun ecologische textiel lang mee. Wat wil je nog meer?

Eigenschappen van Boody bamboe kleding:

·       Zijdezacht voor de huid

·       Hypoallergeen voor de gevoelige huid

·       Thermoregulerend – Warm in de winter, koel in de zomer

·       Antibacterieel & schimmelwerend effect voor de intieme zones

·       Ademend & vochtafvoerend – Voel je altijd en overal fris

Boody gelooft in een duurzamere wereld

Het probleem - Mode is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld en een van de grootste verbruikers van water op de planeet. Onze planeet kan deze vraag niet bijbenen.

De belofte van Boody - Zo hoeft het niet te zijn - je kleding kan duurzamer worden geproduceerd - met duurzame, bewuste processen die ons milieu niet schaden.

Natuurlijk organisch - Bamboe heeft geen pesticiden, kunstmest of irrigatie nodig om zijn groei te bevorderen; In plaats daarvan groeit het als onkruid. Er is zelfs vastgesteld dat het in een periode van 24 uur maar liefst 47,6 centimeter kan groeien!

Bamboe = geen afval - Na het oogsten wordt vrijwel elk deel van de plant gebruikt om een grote verscheidenheid aan producten te maken.

Schone lucht - Bamboe plantages produceren 30% meer zuurstof dan een gelijkwaardig oppervlak aan bomen. Het absorbeert ook meer koolstofdioxide en broeikasgassen.

Respect - Boody werkt alleen met fabrieken die Fair Trade gecertificeerd zijn, zodat iedereen die bij de productie van Boody betrokken is met het respect en de zorg behandeld wordt die hij of zij verdient.

Behoud - Giftige chemicaliën zijn verboden in het Boody-proces. Boody werkt met faciliteiten die dezelfde duurzame visie hebben - het waterverbruik verminderen, energie besparen en afval minimaliseren.

Het productieproces van Boody bamboe kleding

Het Bamboe dat Boody gebruikt voor de productie van kleding is gemaakt van biologische geteelde bamboeplanten, is duurzaam en heeft veel minder water nodig dan katoenplanten. Bamboe wordt van oudsher gebruikt voor het maken van hutten, manden, vlotten en steigers. Hoe worden bamboescheuten dan zachte, comfortabele kledingstukken? We leggen het je graag uit. Dit is het proces waarmee bamboe wordt omgevormd tot Boody Bamboo Eco Wear:

Biologisch geteeld & geoogst - Onze bamboe wordt geteeld zonder kunstmest of pesticiden en zonder irrigatie, alleen regenwater. Eerst worden de groene scheuten in stukken van ruwe bamboe gesneden.

Weken - Vervolgens wordt de bamboe geweekt in een oplossing om het zachter te maken. Het systeem is gesloten - alle vloeistof wordt gerecycleerd en alle oplosmiddelen worden opgevangen en verwijderd om ervoor te zorgen dat het proces even milieuvriendelijk is als de bamboe zelf.

Dehydrateren - Het dehydratatieproces stelt Boody in staat de bamboepulp te extraheren. Deze pulp wordt vervolgens tot bamboevellen gedroogd.

Malen - Wanneer de bamboevellen volledig droog zijn, worden ze vermalen tot een zacht materiaal dat gebruikt kan worden om kleding van te maken.

Naaien - Het zachte materiaal wordt vervolgens geëxtrudeerd en gesponnen tot een viscose garen dat Boody gebruikt om de kledingstukken te breien. De kledingstukken worden in kokers gebreid, waardoor er zeer weinig stof wordt verspild in vergelijking met de traditionele snij- en naaikleding, waarbij tot 20% meer stof wordt verspild (met uitzondering van de T-shirts en babykleding, die worden gesneden en genaaid)