Natuurlijke verzorgingsproducten en ecovriendelijke non-food voor webshops en speciaalzaken

Anaé | Biologische natuurcosmetica en duurzame accessoires voor persoonlijke verzorging en hygiëne

Anaé is een jong, Frans merk gewijd aan de verduurzaming van persoonlijke verzorging voor het hele gezin. De meeste producten en accessoires van Anaé worden vervaardigd in Frankrijk en in Europa om lokale banen te behouden en de CO2-impact van transport te beperken. 

 

Anaé Huidreinigingsaccessoires

Anaé biedt een compleet scala aan huidreinigingsaccessoires van natuurlijke materialen, zoals sisal, jute, natuurspons, puimsteen en biokatoen (GOTS gecertificeerd). Denk bijvoorbeeld aan wasbare wattenschijfjes. Een herbruikbaar en duurzaam alternatief voor de gewone wegwerp wattenschijfjes. Je ervaart hetzelfde comfort met een wasbaar schijfje dat vele malen kan worden gebruikt.

Anaé biologische verzorgingsproducten "Do It Yourself"

Anaé resources® is het gamma "Do It Yourself" basis ingrediënten variërend van bijenwas, glycerine en camelina olie, epsomzout, talk en actieve kool. Het biedt de mogelijkheid om met een paar pure ingrediënten zelf verzorgingsproducten samen te stellen. Zo weet je precies wat je op je huid smeert. Deze producten zijn gemaakt van natuurlijke mineralen en plantaardige ingrediënten die volledig afkomstig zijn van Franse en biologische landbouw en COSMOS biologisch gecertificeerd. Voor het zelf maken van producten als gezichsmaskers, moisturizers, douchegel of gezichtcrèmes, is een receptenboekje beschikbaar. Bij ieder product hoort een receptenkaartje op postkaartformaat. Die worden op aanvraag gratis meegeleverd met de producten.

Anaé natuurlijke borstels voor haar en huid

Anaé biedt een ruime keuze aan duurzame, antistatische borstels om je haar goed te verzorgen. De haarborstels zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals Europese houtsoorten met het FSC-keurmerk en natuurlijke haren. Ze worden vervaardigd in het hart van Europa in een traditionele borstelmakerij. Naast haarborstels biedt Anaé ook massageborstels voor de huid. De combinatie van paardenhaar en agave-vezels is ideaal voor massages. Door je huid voor je douche of bad zacht te exfoliëren met een borstel stimuleer je de celvernieuwing en je bloedcirculatie.

Anaé hygiëne producten voor de menstruatieperiode

Anaé biedt ook verschillende duurzame alternatieven voor hygiëne producten voor de menstruatieperiode. Denk aan herbruikbaar, wasbaar maandverband van biokatoen in 3 maten, of menstruatiecups. De menstruatiecup is een fijn alternatief voor tampons of verband. Het kan maandelijks tot 10 jaar worden hergebruikt, wat je op de lange termijn veel geld bespaart. De cups worden namelijk gemaakt van de hoogste (medische) graad siliconen en kunnen worden bewaard in het meegeleverde discrete bio-katoenen buideltje. Een minder bekend alternatief zijn de menstruatiesponsjes. Deze plantaardige sponsjes vormen zich naar het lichaam waardoor doorlekken niet mogelijk is. De sponsjes zijn toxisch-vrij, hypoallergeen en herbruikbaar. Je spoelt ze makkelijk uit en ze mogen ook in de wasmachine.